Rozhovor s týmem Oranjes

14.02.2010 13:56

Ahoj kluci, zaměříme se víceměně na zhodnocení treninků a fotbálků, nicméně obecně spokojenost se soustředěním? 
Lukáš Luža:
Já byl velmi spokojen, kromě toho ubytování, na které jsem si zvykl, to bylo vydařené soustředění.
Jiri Proniuk:
Konečně zasloužený relax na horách daleko od práce, domova, povinností...Celkový dojem spokojenost, oproti loňsku super stravovánií a obsluha, služby se také zlepšily, nově bowling, welness, ubytování až na úvodní mrazivé uvítání v pokojích v pohodě. 
Lukáš Bodeček:
Nazdárek, já osobně naprosto spokojenej...
Michal Tylšar:
Jednoznačně... Já jsem byl spokojen i s tím, že jsem vydržel a přežil...

Zkusili jste kromě fotbalu i jiné aktivity? welness, bowling, lyže, karty, běžky? nějaké zhodnocení?
Lukin Luža:
Aktivit bylo celkem dost přes karty ve kterých se mi dost dařilo, jsem zkusil i běžky, bohužel nebyli adekvátní tratě a terén, takže to nedopadlo nejlíp. Nejvíc mě překvapil bowling (který nerad hraju) , ale byla tam super dráha a pěný zázemí, a dost tekutin, takže i s tím spokojenost. Ale jako velké mínus vidím předražené služby hotelu, jako bylo wellness centrum, kde by si člověk rád zašel.
Jiri Proniuk:
Celá moje rodina si přišla na své, lyžovačka na sjezdovce, bobování, bowling, soutěže, výřivka, sauna, atd...já jsem šel mimo to i na běžky a i když nebyly ideální podmínky, zase byla kupa srandy při držkopádech některých jedinců...a karty? ty bych asi ani nemel zmiňovat, Body s Banym mi dali zabrat, raději jsem po několika rundách z technických důvodů odstoupil... :-)
Lukáš Bodeček:
No jasně, proběhl bowling a taky karty...Ale to se zeptaj radši Lukina... :-) , nějaké zhodnocení? No hodnocení...kuželky mě moc nejdou, ale asi začnu chodit do kasina nebo na obecní...? :-)
Michal Tylšar:
Vyzkoušel jsem místní nabídku, ale zatím nás každoročně spíše překvapuje vždy nějaká změna hotelu - minule super kuchyň :-) a letos chladno na pokojích a poměrný hluk. Uvidíme co bude příště... :-)

Ted k fotbálkům, vylosovali jste si oranžovou skupinu číslo dvě a pojmenovali se Oranjes, prý jste měli i svoji hymnu? 
Lukin Luža:
Do týmu jsem se dostal přes dobrý los, a dalo by se říct, že tým byl dobře sestaven, i když tam nějaké mouchy taky byly. Po vítezstvích, kterých bylo dost, jsme měli i hymnu - Oranjes se valí z hor... což Banáni neradi slyšeli,ale byla aspoň sranda.
Jiri Proniuk:
Stejně jako v minulých letech jsem si vylosoval dvojku, což byli Oranjes, název jsme převzali, nebyl důvod ho měnit - Oranjes se valí z horrr, Banánům už teče do bačkorrr... Banáni byli pojmenovámi myslím podle žlutých trikotů...
Lukáš Bodeček:
Hymna fakt existuje, nicméně si pamatuju jen tu nejlepší pasáž, "....Oranjes se valí z hor...", nemusím však dodávat, že to byl vítězný tým... :)
Michal Tylšar:
Jasný, hymna musí být, bez toho by to nebylo po vítězství tak pro soupeře (Banány) k nas....

Na papíře jste sice byli "dvojky" ve skutečnosti ty výsledky byly exklusivní, co bylo asi největší příčinou? 
Lukin Luža:
Dobře sestavené mužstvo a individuální kvalita hráčů, až teda na mě.
Jiri Proniuk:
Tak ze začátku asi nadšení a zkušenosti z minulých soustředění, terén nás tedy nemohl zaskočit, zejména u dopoledních debaklů, v odpoledních na umělce se vše srovnalo a rozhodovaly maličkosti, byly to vyrovnané mače, což přispělo i k lepší úrovni...
Lukáš Bodeček:
Musíme držet tradici, i v minulých letech byli Oranjes jedničky..., no ale dostat dvakrát po sobě "rukavicu", to je na zamyšlení, co Banáni..?
Michal Tylšar:
Nic jiného jsem ani nečekal. To je jasný, byla to zkušenost a větší fyzická kondice :-)

V dopoledních sněhových mačích se vám dařilo více, než dole na umělce, náhoda nebo nejaký důvod...? 
Lukin Luža:
Asi Banání po Vrtulníku neměli tolik energie jako my a nešli za vítězstvím s takovou chutí jako my, aspoň nám a celé naší výpravě mohli přát každý den k obědu. Což nejlíp vyřešil Pavel Láníček, který velmi brzy prchl od Banánů k nám. 
Jiri Proniuk:
Větší motivace nechat si zazpívat dobou chuť při obědech od Banánů. Odpoledne to už bylo vyrovnané, to už bylo více o fotbale než dopolední po kolena sněhové přetahované o každý balon...náhoda to ale určitě nebyla, to by přišlo Banánovcům příliš levně... 
Lukáš Bodeček:
Těžko říct takhle z hlavy, asi se už soupeř viděl na obýdku, či co..Nicméně fotbal na umělce byl fakt super, pořádně jsme si zahráli a nic si nedarovali...
Michal Tylšar:
Lítost nad soupeřem, to už by Banáni neuvezli :-))

Mrzí vás zrušený přátelák, nebo fotbálky měly také svou kvalitu? 
Lukin Luža:
Fotbálky měli svou kvalitu, a vůbec mě nevadilo že se přátelák nekonal.
Jiri Proniuk:
Nemrzelo, přáteláků a mistráků bude ještě dost a dost...
Lukáš Bodeček:
Je to škoda, nicméně fotbálky na konec treninkové jednotky dodávaly ten správný náboj a bylo to skvělý...
Michal Tylšar:
Ani nemrzí, fotbalu si užijeme ještě dost.

K tréninkům, byli jste spokojeni s náplní a vedením dopoledních i odpoledníich treninků? 
Lukin Luža:
Tréninky byly pro mě na vysoké úrovni a myslím, že každému něco dali, pro mě to byl těžký boj, ale snad se to nějak promítne.
Jiri Proniuk:
Tak tady je třeba pochválit a vydzvednout připravenost Pavla Láníčka a pomoc Radka Pištěláka při trenincích, vím o čem mluvím...Každému to musí něco dát, nejen kondičně a fotbalově ale i lidsky...já s treninky byl spokojený, beru to již tak trochu z jiného úhlu pohledu... 
Lukáš Bodeček:
Já osobně jo, zvláště ten první středeční dopolední mi dával pořádně zabrat...
Michal Tylšar:
Připravenost tréninků měla velkou kvalitu a úroveň, která se na nás snad v jarní části projeví. Za to patří Láňovi i jeho asistentům velké dík.

Absolvovali jste 7 treninkových jednotek, ke konci asi už bylo tělo cítit ne? 
Lukin Luža:
Cítit to určitě bylo, ale to je jen dobře.
Jiri Proniuk:
Zjistil jsem, že rok co rok jsem s odjezdem ze soustředění unavenější a unavenější, takže jistá známka stárnutí, ale v 34 letech jsem pořád v nejlepších letech i když už do toho jdu s jistým nadhledem, někdo ale musí občas ty mladý prohnat a já si zase letos dokázal, že to pořád jde... 
Lukáš Bodeček:
To jo to jo, zvláště to moje, vždyť já se koupu jen jednou za týden a to ještě v sobotu.. :) Musím uznat, že to moje tělo bylo fakt cítit... :-) Myslím, že jsme všichni pořádně zamakali, a proto jsme sem taky přece jeli...A to sem si dal ještě do chobotu sobotní ostatky..
Michal Tylšar:
Nebylo proč, pohoda, když trénuješ pravidelně a poctivě... :-) Teď vážně byla to dřina nadoraz. Jsem rád, že tělo vydrželo.

Nyní na závěr máte prostor pro svoji poznámku, hodnocení, vzkaz...
Lukin Luža:
Jen bych dodal, že tohle soustředění bylo vydařenějí než minulé soustředění. Hlavně tam bylo dost fotbalistů,takže trénink ve 12 lidech vypadá jinak jak v 6. Snad to příští rok zase vyjde a slezeme se ve stejném, ne-li vyšším počtu. Jinak poslední poznámka  NESNÁŠÍM VÝBĚH NA VRTULNÍK!!!
Jiri Proniuk:
Z pohledu účasti fotbalistů oproti loňsku spokojenost, takže jsem se zapojil do všech treninků, v +- 12 lidech to už má úroveň. Obohatil jsem si to i o běžkařský výlet, welness, bowling...V lese pak při běhání jsem nechal svého kolegu z dvojky přečíst několikrát záda, takže spokojenost :-). Jinak strašně rychle to uteklo a tímto aspon budeme mít vzpomínku na zase jedno vydařené soustředění...
Lukáš Bodeček:
Bylo dobře, že jsme se tam sešli v hojným počtu, je potřeba brát v potaz to, že v této době je docela těžký se sejít úplně všichni na celý týden, takže díky všem, co třeba později, ale přece jen, se dostavili a mohli jsme si zamakat a zablbnout...Počasí nám vyšlo, o žádným excesu zatím nevím.. :) teda, když nepočítám ten Lukinův-pěknej šupináč... :--) , ale on je to mladej kluk, on se z teho určo dostane..:) Takže díky všem, co toto naše dostaveníčko zastřešovali a já se těším na rok, až zas Oranjes natrhnou Banánům prdel..:-)
Michal Tylšar:
Hlavně že jsme to všichni vydrželi ve zdraví!!! PS: Banánům, aby se už konečně dali dohromady a něco příště ukázali...

kluci díky za odpovědi...